Mi艂a Marchewka馃挆

Marchewka niedawno straci艂a dom w dwa lata od adopcji, szuka kogo艣, kto pokocha j膮 ju偶 na zawsze. Koteczka urodzi艂a si臋 20.02.2018, testy FIV/FelV negatywne, jest wysterylizowana i zaszczepiona. Jak na kotk臋 jest bardzo du偶a i masywna, przerasta wzrostem niejednego kocura.
Ma zatkane kanaliki 艂zowe, wi臋c oczka jej czasem 艂zawi膮, trzeba je regularnie przeciera膰 wacikiem nas膮czonym przegotowan膮 wod膮 lub sol膮 fizjologiczn膮, sporadycznie podania kropli. Ma te偶 chorob臋 sieroc膮 i „ciumcia”. Wydana do adopcji zosta艂a w odpowiednim wieku, wychowywa艂a si臋 z mam膮 i rodze艅stwem, mia艂a w domu kocie towarzystwo, jednak jej opiekunowie pozwolili jej na to i utrwalili ten niew艂a艣ciwy nawyk. W konsekwencji Marchewka z rozp臋du wskakuje na cz艂owieka i zaczyna „ciumcia膰” sweter/ bluzk臋/pi偶am臋, odci膮gana wykazuje zachowania nerwicowe. Temat przepracowujemy, bo trzeba j膮 tego oduczy膰 i po adopcji nie b臋dzie mo偶na na to „ciumcianie” pozwala膰. Ma bardzo silny charakter, jest niezwykle gadatliwa. Poza powy偶szymi incydentami to mi艂a kotka, lubi spa膰 w 艂贸偶ku, wchodzi w nocy na klatk臋 piersiow膮  cz艂owieka i chce tak spa膰. Du偶o i g艂o艣no mruczy, lubi by膰 pieszczona, ch臋tnie przebywa blisko cz艂owieka.

Marchewka przesz艂a ju偶 zbyt wiele jak na jednego kota, szuka kogo艣 kto pokocha j膮 ju偶 na zawsze馃挆

Do dobrego domu dowieziemy j膮 w dowolne miejsce w Polsce 馃殭
Wy艂膮cznie jako kot NIEWYCHODZ膭CY.

KONTAKT:
鈽庯笍 664 397 981
馃拰 kontakt@fundacja-zwierzetom.pl

Chcesz pom贸c Marchewce馃挆?

Wp艂a膰 grosika na konto z dopiskiem „Marchewka”
nr konta 18 1090 2620 0000 0001 2194 1945

dla przelew贸w zagranicznych:

lub prze艣lij na adres Fundacji paczuszk臋:
– karma
– 偶wirek drewniany