Fundusz kastracyjny 2021

Kastracja jest jedyn膮 s艂uszn膮 i skuteczn膮 metod膮 ograniczania kociej bezdomno艣ci. Dzi臋ki kastracji jednej kotki oszcz臋dzamy cierpienia wielu kotom, kt贸rych ju偶 nie wyda na 艣wiat, nie b臋dzie patrze膰 jak choruj膮 i umieraj膮.

W ubieg艂ym roku uda艂o nam si臋 z Wasz膮 pomoc膮 wykastrowa膰 92 kotki i 21 kocur贸w, g艂贸wnie z teren贸w wiejskich. Na tyle pozwoli艂y nam fundusze i ograniczony kontakt podczas lockdownu. W 2019 wykastrowali艣my kilkaset kot贸w.

84954890_1500050400154302_1094281585970118656_o
120737779_1731325763693430_2786810491113926732_o
123141572_1756174247875248_7846822636076525807_o
89265658_1524380427721299_8389096750098415616_o
94878478_1571510569674951_8334664336043671552_o

Wystartowali艣my z zapisami na zabiegi na rok obecny. Potrzeby s膮 ogromne, jeste艣my jedyn膮 organizacj膮 w promieniu kilkudziesi臋ciu kilometr贸w zajmuj膮c膮 si臋 tym tematem. Gminy wiejskie, w kt贸rych kastrujemy koty nie przeznaczaj膮 艣rodk贸w na ten cel, albo przeznaczaj膮 ich tak niewiele, 偶e s膮 kropl膮 w morzu. Telefon wci膮偶 dzwoni, kolejka powi臋ksza si臋 z ka偶dym dniem.

Ilo艣膰 zabieg贸w, jakie uda si臋 wykona膰 jest zale偶na do tego, ile 艣rodk贸w finansowych zbierzemy na ten cel. U艣redniony koszt kastracji kotki/ kota wraz z opiek膮 pooperacyjn膮, przed艂u偶on膮 antybiotykoterapi膮, kt贸ra zwykle jest potrzebna i zaopatrzeniem kota w 艣rodki p.paso偶ytnicze to 160z艂. Ka偶de 160z艂. to jedno odmienione kocie 偶ycie.

Nie ustawiamy limitu kwoty zbi贸rki. Ka偶d膮 zebran膮 z艂ot贸wk臋 przeznaczymy na cel kastracji. 呕eby wykastrowa膰 tak膮 ilo艣膰 kot贸w jak w roku poprzednim potrzebujemy 18000z艂. W roku 2019 kastracji wykonali艣my 4x tyle. Tylko od Was zale偶y ile uda nam si臋 zdzia艂a膰!

Za ka偶de udost臋pnienie zbi贸rki, wp艂at臋, dobre s艂owo b臋dziemy ogromnie wdzi臋czni. Warto pomaga膰!

Wp艂aty mo偶na dokona膰 przez zbi贸rk臋:

lub na konto:

nr konta 18 1090 2620 0000 0001 2194 1945